Բանջարեղենային այս հյութը կարելի է ասել բուժում է գրեթե բոլոր հիվանդությունները և երիտասարդացնում մարմինը։ Հյութի պատրաստման համար անհրաժեշտ բաղադրիչներն են՝
 
• 1 կարտոֆիլ
• 1 գազար
• 1 խնձոր։
 
Խնձորը լվանալ, գազարն ու կարտոֆիլը կեղևահանել, կտրատել և անցկացնել հյութաքամիչով։ Ըմպելիքին թարմություն հաղորդելու համար կարելի է ավելացնել կիտրոնի հյութ։ Հյութը խմել առավոտյան՝ դատարկ ստամոքսին։
 
Այս հյութն օգտակար է հետևյալ հիվանդությունների համար՝
 
• Կանխում է քաղցկեղի բջիջների զարգացումը
 
• Ամրացնում է թոքերը, կանխում է սրտի կաթվածը և արյան բարձր ճնշումը
 
• Ամրացնում է իմունային համակարգը
 
• Վերացնում է աչքերի հոգնածությունն ու չորությունը
 
• Օգնում է հանգստացնել մկանային ցավը
 
• Իրականացնում է մարմնի թունազերծում
 
• Վերացնում է վատ շնչառությունը, որն առաջանում է մարսողության խանգարման և կոկորդի վարակերի պատճառով
 
• Նվազեցնում է դաշտանային ցավերը։
 
Հյութը չունի հակացուցումներ, այն սննդարար է և օգնում է նաև նիհարելուն։ Այս հյութը 2 շաբաթ խմելու դեպքում կնկատեք իմունային համակարգի բարելավում։