Կոլորադոյի Սիդնեյի համալսարանի մի խումբ մասնագետներ հետազոտություն են իրականացրել՝ պարզելու, թե ինչպե´ս է հացամթերքն ազդում մարդու առողջության վրա:

Ամերիկացի գիտնականները պնդում են, որ ալյուրով պատրաստված մթերքների չափից ավելի սպառումը կարող է հանգեցնել տեսողության վատացման, ինչպես նաև կարճատեսության զարգացման: Հացաբուլկեղենի արտադրանքը հատկապես բացասաբար է ազդում աչքի խնձորակի վրա:

Մասնագետները պարզել են նաև, որ մարդու աչքի առողջության վրա բացասաբար է ազդում ինսուլինի ավելցուկը, որն արտադրվում է օրգանիզմում ալյուրի ավելորդ սպառման հետևանքով: