Բանջարեղենային այս հյութը կարելի է ասել բուժում է գրեթե բոլոր հիվանդությունները և երիտասարդացնում մարմինը։ Հյութի պատրաստման համար անհրաժեշտ բաղադրիչներն են՝
• 1 կարտոֆիլ
• 1 գազար
• 1 խնձոր։
Խնձորը լվանալ, գազարն ու կարտոֆիլը կեղևահանել, կտրատել և անցկացնել հյութաքամիչով։ Ըմպելիքին թարմություն հաղորդելու համար կարելի է ավելացնել կիտրոնի հյութ։ Հյութը խմել առավոտյան՝ դատարկ ստամոքսին։
Այս հյութն օգտակար է հետևյալ հիվանդությունների համար՝
• Կանխում է քաղցկեղի բջիջների զարգացումը
• Ամրացնում է թոքերը, կանխում է սրտի կաթվածը և արյան բարձր ճնշումը
• Ամրացնում է իմունային համակարգը
• Վերացնում է աչքերի հոգնածությունն ու չորությունը
• Օգնում է հանգստացնել մկանային ցավը
• Իրականացնում է մարմնի թունազերծում
• Վերացնում է վատ շնչառությունը, որն առաջանում է մարսողության խանգարման և կոկորդի վարակերի պատճառով
• Նվազեցնում է դաշտանային ցավերը։
Հյութը չունի հակացուցումներ, այն սննդարար է և օգնում է նաև նիհարելուն։ Այս հյութը 2 շաբաթ խմելու դեպքում կնկատեք իմունային համակարգի բարելավում։